ΧΗΜΙΚΟ PEELING

Εντυπωσιακά Ανανεωμένη Επιδερμίδα!

Το χημικό peeling είναι ένα αυστηρώς ελεγχόμενο επιφανειακό έγκαυμα, που αν εφαρμοστεί σωστά παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Βασική προϋπόθεση είναι η αυστηρή τήρηση ορισμένων οδηγιών, όπως η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς και η κατάλληλη επιλογή του τύπου του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στον αντίστοιχο φωτότυπο του ενδιαφερόμενου. Κατά καιρούς, έχουν εφαρμοστεί πολλές ουσίες για το σκοπό αυτό, όπως το σαλικυλικό οξύ, διαλύματα γλυκολικού οξέος, το τριχλωροξικό οξύ και η φαινόλη.

 

Από τα παραπάνω, προτιμότερο είναι το αραιό διάλυμα τριχλωροξικού οξέος, γνωστό και ως «peeling του Σαββατοκύριακου». Αν και ήπιο, δεν υπολείπεται σε δραστικότητα και προκαλεί ξεφλούδισμα που -ανάλογα με το βάθος- διαρκεί 3-4 ημέρες. Μετά από διάστημα μιας εβδομάδας μπορεί να ξαναεφαρμοστεί, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στο δέρμα να αναρρώνει.

Έτσι, αποφεύγονται πολλές από τις επιπλοκές που διέκριναν τα peeling στο παρελθόν, όπως οι δυσχρωμίες (μεταφλεγμονώδης υπέρχρωση), οι ρικνωτικές ουλές και η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος, που προκαλούσε η εφαρμογή τους σε μεγάλο βάθος. Πλέον, με 4 εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα) επιτυγχάνεται καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τις λιγότερες επιπλοκές.