ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ & ΓΛΟΥΤΩΝ

Αντιμετωπίστε το χαλαρωμένο δέρμα σε μηρούς & γλουτούς

 

Η περιοχή των μηρών και των γλουτών υπόκειται ιδιαίτερη χαλάρωση με το χρόνο, αφού τα συγκεκριμένα σημεία είναι εκτεθειμένα στη συνεχή αρνητική επίδραση της βαρύτητας. Ωστόσο η αποκατάστασή τους δεν είναι δύσκολη, αρκεί να τηρηθούν βασικοί κανόνες που διέπουν τις επεμβάσεις στην περιοχή.

Η επέμβαση της ανόρθωσης των μηρών πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και με τη βοήθεια λιποαναρρόφησης. Ιδιαίτερος σεβασμός απαιτείται τόσο στα αγγεία, όσο και στα λεμφαγγεία της περιοχής, που είναι πολυάριθμα και προκαλούν κατά  το μεγαλύτερο ποσοστό μετεγχειρητική συλλογή υγρώματος. Μετά την επιμελή παρασκευή και λιποαναρρόφηση των μηρών, καθηλώνονται στις εν τω βάθει περιτονίες της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί μακροχρόνιο καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι τομές που προκύπτουν είναι κατά κανόνα μικρής έκτασης και κρύβονται στο εσώρουχο ή το μαγιό. Σε σπάνιες περιπτώσεις, κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, η χαλάρωση του δέρματος είναι τόσο μεγάλη, που απαιτείται και μία κατακόρυφη τομή στην έσω επιφάνεια του μηρού μέχρι το γόνατο. Η μετεγχειρητική πορεία περιλαμβάνει 24ωρη νοσηλεία, χρήση ειδικού ελαστικού ενδύματος για 3-4 εβδομάδες και αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για την περίπτωση των γλουτών οι τομές περιορίζονται στο άνω μέρος τους και έχουν σχήμα V ή γλάρου, που κρύβεται με ευκολία στο εσώρουχο. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και συνήθως δεν απαιτεί λιποαναρρόφηση. Μετά το πέρας της επέμβασης, συστήνεται η χρήση ειδικού ελαστικού ενδύματος και η αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων για 3-4 εβδομάδες. Η επέμβαση επιτυγχάνει άριστα να αποκαταστήσει τόσο το σχήμα, όσο και το ύψος των γλουτών. Σε προχωρημένες περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους, είναι δυνατόν η πίσω τομή της ανόρθωσης γλουτών να ενωθεί με τη μπροστινή τομή της κοιλιοπλαστικής, μετατρέποντάς της σε κυκλοτερή.

 

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου ατόμου, οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισής τους και, τέλος, το κόστος της ανόρθωσης μηρών ή γλουτών.