ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

Βελτίωση της εμφάνισης των γλουτών

 

Όταν ο γλουτός έχει χάσει τμήμα του όγκου του, οφείλουμε να το αντικαταστήσουμε για να διατηρήσουμε το ομαλό του σχήμα. Μπορεί ο μεσογειακός τύπος σώματος να προσομοιάσει με το βραζιλιάνικο, τόσο σε σχήμα γλουτών όσο και σε σφριγηλότητα; Με τις νέες τεχνικές της λιποαναρρόφησης, το άλλοτε όνειρο των μεσογειακών γυναικών μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 1,5 – 2 lt λίπους στο υπόλοιπο σώμα, τα οποία αφού υποστούν κατάλληλη επεξεργασία θα επανατοποθετηθούν στην περιοχή των γλουτών, αυξάνοντας τον όγκο και ομαλοποιώντας το σχήμα τους. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και το ποσοστό του λίπους που επιβιώνει στη νέα θέση (περίπου 60%) το κάνει μόνιμο. Για να επιτευχθεί, απαιτεί άριστη συνεργασία ιατρού – ενδιαφερόμενου, ιδιαίτερα κατά τη μετεγχειρητική περίοδο. Κατά την περίοδο αυτή και για διάστημα περίπου 3 εβδομάδων, απαιτείται η αποφυγή πίεσης στην περιοχή της αυτομεταμόσχευσης. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

αυξητικη γλουτων

Εάν δεν υπάρχει ικανή ποσότητα λίπους για αυτόλογη μεταμόσχευση, ο εναλλακτικός τρόπος αύξησης της περιοχής των γλουτών με φυσικό αποτέλεσμα, είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Τα ενθέματα αυτά, όπως ακριβώς και στο μαστό, μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στο λίπος, κάτω από την περιτονία του μεγάλου γλουτιαίου μυός ή και κάτω από το μυ.

Το σχήμα τους μπορεί να είναι στρογγυλό ή ανατομικό, ώστε να τροποποιείται το σημείο μέγιστης προβολής στο γλουτό, ανάλογα με το σωματότυπο. Τα ενθέματα τοποθετούνται από μία τομή μήκους 5-6 εκ. κατακόρυφα μεταξύ των γλουτών. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική, ραχιαία ή επισκληρίδειο αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Για τη μετεγχειρητική περίοδο και για να αποφευχθεί η συλλογή υγρού, εφαρμόζεται πίεση στην περιοχή με ειδικό ελαστικό σορτσάκι.

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου ατόμου, οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση,
τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισής τους και, τέλος, το κόστος της ανόρθωσης μηρών ή γλουτών.