ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΠΕΟΥΣ & ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Δυσμορφίες των εξωτερικών γεννητικών οργάνων

 

Οι δυσμορφίες των εξωτερικών γεννητικών οργάνων αποτελούσαν πάντα ένα ιδιαίτερο αντικείμενο της πλαστικής χειρουργικής.

Για την αυξητική πέους, αν και προτάθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν πολλές τεχνικές, οι περισσότερες εγκαταλείφθηκαν, λόγω των επιπρόσθετων προβλημάτων που δημιουργούσαν.

Ενώ η αποκατάσταση της γωνίωσης του πέους (νόσος του Peuronie) έχει πολύ καλά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα, η αύξηση του πέους είτε με χρήση αυτόλογου λίπους, είτε ενέσιμων υλικών, φαίνεται να προκαλεί ίνωση στην περιοχή, ασταθές αισθητικό πρόβλημα και στυτική δυσλειτουργία.

Σημαντική λύση στην περιοχή δίνει η πάχυνση του πέους μέσω χοριακών αλλομοσχευμάτων, που τοποθετούνται κάτω από το δέρμα, γύρω από το πέος, με μία μικρή τομή στη βάση του και στη βάλανο. Για την αύξηση του μήκους χρησιμοποιείται ακόμη η μερική διατομή του ανελκτήρα μυός του πέους, με αποτέλεσμα αύξηση κατά 1-2cm  σε μήκος και τον κίνδυνο ασταθούς στύσης.

αυξητικη πεους
αιδιοπλαστικη

Η αιδοιοπλαστική πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και αφορά στην αναδιαμόρφωση του σχήματος και του μεγέθους των μικρών και των μεγάλων χειλέων του αιδοίου ή αποκατάσταση μετεγχειρητικών δυσμορφιών στην περιοχή μετά από τοκετό.

Σε περιπτώσεις δυσπαρεύνειας, δηλαδή δυσκολίας και πόνου κατά τη σεξουαλική πράξη λόγω κολεόσπασμου, χρησιμοποιούμε τη βοτουλυνική τοξίνη (botox) για τη χαλάρωση των μυών του περινέου σε συνδυασμό με διαστολή του κόλπου.

 

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου, οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισής τους και, τέλος, το κόστος της επέμβασης της αυξητικής πέους με τοποθέτηση ή όχι αλλομοσχευμάτων ή το κόστος της αιδοιοπλαστικής.