ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αντιμετώπιση Μεγαλομαστίας

 

Η Μειωτική μαστού αφορά γυναίκες με υπερμεγέθεις μαστούς (γιγαντομαστία), που συνοδεύονται συνήθως από ικανό βαθμό πτώσης της θηλής. Η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση θεωρείται το τέλος της ενηλικίωσης, ώστε και ο θώρακας να είναι αναπτυγμένος και η σπονδυλική στήλη να μην έχει υποστεί κύφωση από το αυξημένο βάρος των μαστών.

Ανάλογα με το μέγεθος και το βαθμό πτώσης των μαστών επιλέγεται και η αντίστοιχη τεχνική. Από την τελευταία εξαρτάται η τελική αισθητικότητα της θηλής, το σχήμα του μαστού, καθώς και η αντοχή του αποτελέσματος στο χρόνο. Για μικρούς σε μέγεθος μαστούς δεν απαιτούνται πολλές τομές. Συνήθως μια κάθετη τομή κάτω από τη θηλή είναι αρκετή. Σε μεγαλύτερους μαστούς, αυτή η τομή μπορεί να πάρει τη μορφή L ή ανάστροφου Τ.

Και στην περίπτωση της μειωτικής μαστού απαιτείται κατάλληλος προεγχειρητικός έλεγχος, με μαστογραφία / υπερηχογράφημα. Το υλικό που αφαιρείται αποστέλλεται πάντα για βιοψία.

μειωση στηθους

Σκοπός της συγκεκριμένης επέμβασης δεν είναι μόνο η αισθητική αποκατάσταση του μαστού, αλλά και η ανακούφιση της ασθενούς από το περιττό βάρος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις που συνδυάζεται με παχυσαρκία, απαιτείται και η χρήση λιποαναρρόφησης στην περιοχή για την επίτευξη αρμονικού αισθητικού αποτελέσματος.

Ειδικά για περιπτώσεις με ανωμαλίες κατά την επούλωση (υπερτροφικές ουλές, χηλοειδή), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική βιοκόλλα που θα εξασφαλίσει καλύτερη επούλωση.

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο, θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες της ενδιαφερόμενης,
οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση,
τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισής τους και τέλος, το κόστος της Μειωτικής μαστού.