ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Απαλλαγείτε από χαλάρωση & πτώση του δέρματος στα μπράτσα!

 

Η επέμβαση έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη χαλάρωση του δέρματος και του λίπους στην περιοχή του βραχίονα, ειδικά μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Ο καθορισμός της χειρουργικής πρακτικής γίνεται αφού εντοπιστεί ο τόνος του δέρματος και η ικανότητά του να ρικνωθεί. Σε γενικές γραμμές, όταν το δέρμα διαθέτει ακόμη ικανοποιητικό τόνο και η ηλικία είναι μικρή, μπορεί να εφαρμοστεί λιποαναρρόφηση και ειδικότερα η προηγμένη μορφή της, η VASER λιποαναρρόφηση. Από μία μικρή οπή εισάγεται ειδική κάνουλα που στο άκρο της φέρει κεφαλή υπερήχων, ώστε να διοχετεύει ενέργεια κάτω από το δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί αύξηση της μετεγχειρητικής ρίκνωσης (σύσφιγξης) του δέρματος σε ποσοστό έως 30%, σε σύγκριση με την κλασική λιποαναρρόφηση. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται εντελώς οι τομές στο βραχίονα και τη μασχάλη.

Όταν η χαλάρωση του δέρματος είναι μεγάλη και η συσταλτικότητά του είναι περιορισμένη, τότε απαιτούνται τομές. Η συνηθέστερη τομή είναι αυτή που κρύβεται στο εσωτερικό της μασχάλης και περιλαμβάνει συνδυασμό χειρουργείου και λιποαναρρόφησης.

Σε περιπτώσεις εξεσημασμένης απώλειας βάρους (άνω των 30 κιλών), η μεγάλη περίσσεια δέρματος υποχρεώνει για μία ακόμη τομή κατά μήκος της έσω πλευράς του βραχίονα. Η τομή αυτή, αν και δυσδιάκριτη μετά από καιρό, είναι εμφανής και πρέπει να συναποφασίζεται με τον ενδιαφερόμενο.

βραχιονοπλαστσικη

Ο σωστός προεγχειρητικός σχεδιασμός θα τοποθετήσει τις τελικές τομές σε δυνατόν πιο δυσδιάκριτο σημείο. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε συνθήκες χειρουργείου υπό γενική αναισθησία ή και μέθη σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Μετά το πέρας της επέμβασης, εφαρμόζεται αρχικά ελαστική περίδεση, η οποία αντικαθίσταται από ειδικά ελαστικά μανίκια, που πρέπει να φορεθούν έως και ένα μήνα μετεγχειρητικά.

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του  ενδιαφερόμενου ατόμου, οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισής τους και, τέλος, το κόστος της βραχιονοπλαστικής.