ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

 

Πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής

 

Ο Δρ Ρέμπελος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999, μετά από επιτυχείς πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις. Επί διάστημα περίπου 2 ετών υπήρξε ιατρός στο ΚΥ Θήρας, καθώς και υπεύθυνος του τοπικού κόμβου τηλεϊατρικής. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και στην Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός».

Εκπαιδεύτηκε σε μια πληθώρα επεμβάσεων και περιστατικών με έμφαση στη διάγνωση (μέσω ηλεκτρονικής δερματοσκόπησης και χαρτογράφησης) και θεραπεία του μελανώματος, στην αντιμετώπιση βαρέων τραυμάτων και εγκαυμάτων, στην επανορθωτική χειρουργική μετά από ογκολογικές επεμβάσεις, καθώς και σε νεότερες τεχνικές αισθητικής χειρουργικής.

Απέκτησε τον τίτλο της πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (EBOPRAS) μετά από επιτυχείς εξετάσεις στις Βρυξέλλες και εξειδικεύτηκε στις νεότερες τεχνικές πλαστικής προσώπου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Από το 2009 είναι εκπαιδευτής μικροχειρουργικής στο Πειραματικό Εργαστήριο Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός».

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται τουλάχιστον 100 εργασίες και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια (εκ των οποίων τρεις βραβεύτηκαν με το βραβείο Ιωάννοβιτς και με έπαινο από την Ελληνική Εταιρεία Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών), καθώς και πληθώρα δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Χάρη σε αυτά τιμήθηκε με υποτροφία την οποία αξιοποίησε μετεκπαιδευόμενος σε επιλεγμένες πανεπιστημιακές και ιδιωτικές κλινικές της Β. Ιταλίας (Μιλάνο, Πάντοβα) πάνω στις νεότερες εξελίξεις και τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής (αποκατάσταση μαστού, αυξητική στήθους με χρήση αυτόλογου λίπους, χρήση βλαστοκυττάρων, αποκατάσταση περιγράμματος σώματος, τρισδιάστατη λιπογλυπτική, κάθετη μαστοπηξία, advanced structural ενδορινική και ανοιχτή ρινοπλαστική, facelift κ.ά.).

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.